Öregcsertőn az összes út szilárd burkolatú lesz az idén

október 09 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Öregcsertő Község Önkormányzata a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzatnál lévő TOP Plusz pályázaton 68 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település útjainak felújítására, egy új útszakasz megépítésére. A pályázat megvalósításával az úthálózat-fejlesztés jelentős fordulóponthoz érkezett a községben: a beruházás nyomán gyakorlatilag Öregcsertő összes útja szilárd burkolatú lesz az idén.

Kis-Vén László polgármester a fejlesztésekről szólva elmondta: a végeredmény, mármint a teljes úthálóz megújulása annak a pályázati összehangolásnak köszönhető, amelyet a 730 lelket számláló, de önálló óvodával és alsó tagozatos általános iskolával rendelkező település képviselő-testülete évek óta követ.

Amikor a TOP Plusz pályázatot a múlt év áprilisában benyújtottuk, már rendelkezésünkre álltak az útfelújításnak és az új út építésének a kiviteli tervei. Ezeket előzetesen a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából készíttettük”– mondta a polgármester.


Hozzátette:


A beruházás a község Kiskőrös irányában lévő Vén József utcáját és a Kalocsai utcát érinti, így a település tavaly megújult főutcáját, a Kossuth Lajos utcát ezen a két megújult úton lehet majd könnyebben megközelíteni. A megvalósítást kicsit késleltette, hogy kérésemre a víziközmű szolgáltató a Vén József utcában a több évtizedes ivóvíz bekötéseket újra cserélte, de ennek az lesz az előnye, hogy elkerüljük az esetleges meghibásodásokat, így nem kell a megújult aszfalt burkolatot feltörni. A pályázat részeként, a Vén József utca elejétől, a régi földút helyén egy közel 350 méter hosszú új átkötő út is megépül. Az útfelújítás költségvetése a padkarendezést és az árkok tisztítását is tartalmazza, a beruházás fizikai megvalósítása október végére befejeződik” – tájékoztatta portálunkat Kis-Vén László polgármester. 

 

Erről is tudnia kell