VII. Szusza Kupa: Lakatos Pista bácsi emlékének adóztak

június 17 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Június 10-én, szombaton a Molnár Ferenc Sport- és Szabadidőközpont remekül előkészített pályáin rendezte meg a Méhecskék SE a VII. Szusza Kupa gyermekfocitorna küzdelmeit, ahol idén öt korcsoport 30 csapata vetélkedett egymással. A régi idők nagy seregszemléit megidéző, zsongás töltötte meg a sportcentrum pályáinak környékét, ahol a fiatalok nagy élvezettel versengtek egymással.

A közel háromszáz gyermek, igazi örömfocival ünnepelte egymást és a játék varázslatát, no meg az egykori kalocsai edzőlegendát, ahol szerencsére az égiek is kegyeikbe fogadták a fiatalokat a versenynap során.

A rendező Méhecskék SE valamennyi korcsoportban és kategóriában indított együttest, ahol az U7-es korosztálytól az U13-as korcsoportig öt kategóriában, és természetesen a hölgyeknél is indult “Méhecskés” csapat.


Az U7-es korosztályban (edzőnk, Práger László) hat gárda nevezett - Paksi Atom, Kiskunmajsa, Mohácsi TE, Szeol SC, Méhecskék (piros), Méhecskék (narancs) -, a dobogósok a következők: 1. Paksi Atomerőmű; 2. Kiskunmajsa; 3. Méhecskék (piros).

Az edzők szavazatai alapján a hagyományok jegyében megválasztották a csoport tornaválogatottját is, mint minden kategóriában.

Az U8-as korcsoportban (edzőnk, Romsics Attila) öt csapat mérkőzött.
A dobogósok: 1. Méhecskék SE “B”; 2. Paksi FC; 3. Szeol SC.

Az U9-es kategóriában (edzőnk, Balogh Tamás), szintén öt együttes meccselt egymással. A dobogósok a következők: 1. Méhecskék SE; 2. Paksi Atomerőmű; 3. Sükösdi SC.

Az U11-es korosztályban (edzőnk, Paletta Richárd), ugyancsak öt csapat versengett egymással, ahol a mieink a végső ötödik helyen zártak. A csoport dobogósai: 1. Paksi FC; 2. Szeol SC; 3. Paksi Atomerőmű.

U13-as korcsoportban (edzőnk, Gubányi Ferenc) szintén öt gárda vetélkedett. A dobogósok: 1. Méhecskék SE; 2. Szekszárdi UFC; 3. Paksi FC.

Női fociban négy együttes szerepelt - Tolna, Dunaújváros, Paks SE, Méhecskék-, ahol a Radványi László edzette kalocsai lányok a rangot adó második helyen zárták a tornát. A dobogósok a következők: 1. Tolna; 2. Méhecskék SE; 3. Paksi SE.


Forrás: Tamás Ferenc


Az érmeket, díjakat és emléktárgyakat Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármestere, Schmidt Rajmund, az önkormányzat Sportbizottságának elnöke, valamint “Szusza” Pista bácsi fia adták át a győzteseknek és a helyezetteknek.


Forrás: Tamás Ferenc


Az eredményhirdetést követően Faragó “Susu” Lászlót, a vendéglátó Méhecskék SE klubjának szakmai vezetőjét arra kértük, hogy ossza meg velünk az idei tornával kapcsolatos gondolatait.

Remélem, minden hozzánk érkező vendégcsapat is azt érezte, hogy egy színvonalas tornára érkezett, ahol kollégáimmal és segítőinkkel együtt ismét sikerült egy rangos tornát szerveznünk. A látottak után elmondhatom, hogy ezúttal is remek küzdelmeket és közönségszórakoztató összecsapásokat izgulhattak végig a nézőtéren zömében helyet foglaló szülők és családtagok. A sikeresen teljesített nap után bátran állíthatom, hogy ismét jó házigazdának bizonyult a Méhecskék nagy családja és edzőkollégáimmal karöltve ismételten gyarapítottuk Kalocsa város jó hírét az ország más régióiban is.”- fejezte be rögtönzött értékelését Faragó László klubelnök, a Méhecskék SE szakmai vezetője. 


Forrás: Tamás Ferenc

 

 

Erről is tudnia kell