Waldorf nyílt nap lesz Foktőn

március 23 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Címkék
Tájékoztatókkal várják a Foktőre települő iskola iránt érdeklődőket.

Változatos programokon keresztül tekinthetnek be a szülők és gyermekeik a Waldorf-pedagógia világába Foktőn.

Tavaly decemberben kezdődött el a kommunikáció a foktői Waldorf-iskola kialakítását kezdeményező helyi önkormányzat és a Paks-dunakömlődi Aranyhal Waldorf Óvoda és Iskola között, a két felet a Magyar Waldorf Szövetség kötötte össze – idézte fel érdeklődésünkre
Fatér Barna.

Az Aranyhal Waldorf Óvoda és Iskola ügyvezetésben részt vevő, alapító munkatárs elmondta, egy foktői látogatást követően döntöttek a mellett, hogy szorosabb együttműködésre szánják el magukat. Ezt követően kezdődtek el az egyeztetések és az előttük álló feladatok áttekintése, amelyek közt szerepel a jelenleg nem használt, de jó állapotban lévő foktői iskolaépület kisebb felújítása, illetve a Waldorf-pedagógia igényeinek megfelelő átalakítása.

E mellett programokat is szerveznek a településen a szülők és gyermekeik számára, Fatér Barna kiemelte: ezek célja, hogy a szülők felkészüljenek a Waldorf-módszertanra, megismerjék az intézményeikre jellemző sajátosságokat.

A Paks-dunakömlődi intézmény munkatársa arra is rámutatott, hogy egy iskola indulását megelőző három évben ajánlott, hogy a találkozások és az összehangolódás kerüljön fókuszba, azonban jelen helyzetben ennél kevesebb idő áll rendelkezésükre, ugyanis szeptemberre szeretnék átköltöztetni a nyolcosztályos iskolát. Ezért minden héten beszélgetéseket, előadásokat tartanak, és az érdeklődő szülőket is arra kérik, hogy minden rendezvényen vegyenek részt, hiszen mindig más témát dolgoznak fel.

Április elsején megrendezik a Waldorf Napot is, ahol két nagy előadással, műhelyekkel és gyakorlatokkal várják a szülőket és gyermekeiket. A foktői Waldorf-programokról a Waldorf kezdeményezés – Foktő és környéke Facebook-oldalon tudhatnak meg többet az érdeklődők.


Borítóképünk illusztráció.

Erről is tudnia kell