A népmesék világát tárták a közönség elé a mesemondók

Közel harminc mesemondó lépett a zsűri és a közönség elé a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola január 22-én, a magyar kultúra napján megszervezett területi mesemondó versenyén, amelyre a járás több településéről is érkeztek diákok.

Ordasról, Uszódról, Dunaszentbenedekről, Dunapatajról, Fajszról, illetve négy kalocsai intézményből is jelentkeztek diákok a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola mesemondó versenyére, amellyel a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár dolgozóinak sikeres, hagyományteremtő munkáját szerették volna folytatni.

A magyar kultúra napján, január 22-én megrendezett, általános iskolásoknak szóló versenyen három kategóriában, közel harminc mesemondó lépett a zsűri és a közönség elé.

Az 1-2. osztályos kategóriában Tóth Áron, a 3-4. osztályos kategóriában Nemcsényi Vendel István, a felsős korosztályban pedig Boros Mirabella lett az első helyezett, a dobogós helyezések kihirdetése mellett pedig különdíjak is gazdára találtak.

A pontosabb részletekről Tóth Bernadett a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola pedagógusa nyilatkozott a Kalocsa Televíziónak:

 

Erről is tudnia kell