TEIT-hírek

március 09 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. negyedéves tájékoztatót tartott.

A TEIT tagtelepüléseinek vezetői részére megtartott tájékoztatás keretében dr. Kereki Ferenc, az Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. (RHK) Kft. ügyvezető igazgatója beszámolt a három telephely és kutatási terület eredményeiről. Kiemelte: a normál működéstől való eltérés nem történt. A beszámolóban elhangzott: Bátaapáti telephelyen egy földalatti ellenőrzőpont létesül, az atomerőmű által elkészített újfajta csomagok fogadására pedig felkészültek. 3D szeizmikus méréseket is végeztek, amelynek eredményeinek kiértékelése folyamatban van. Az igazgató beszámolt az MVM Paksi Atomerőmű üzemidejének hosszabbításából adódó hulladékkezelési feladatokról, majd szót ejtett egy esetleges kis aktivitású radioaktív tároló kialakításának lehetőségéről. Ha aktuálissá válik, külön tájékoztatót tartanak majd az érintett települések vezetőknek.

Fritz László, a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának üzemeltetési igazgatója az aktuális feladatokról adott tájékoztatást. Elmondta: az idei év legnagyobb feladata az átrakó gép átépítése lesz. Ennek folyamatába a TEIT Ellenőrző Bizottsága is szeretne betekintést nyerni.

Gáncs István, a TEIT alelnöke a társulás aktualitásairól, ellenőrzési feladatairól számolt be a tájékoztatás résztvevőinek.


Fotó: Facebook / TEIT

 

Erről is tudnia kell