Kalocsajok az Ultrabalaton Futófiesztán

május 21 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Peák Csabáné Ilona, Fekete Alexandra, Guttengéberné Ince Ildikó, Feketéné Bagó Kata a Kalocsai Földön Futók Egyesület tagjai alkották a május 5-én, Balatonfüredről elstartoló NN Ultrabalaton tókerülő futóverseny kalocsai különítményét, ahova Kalocsajok 23 néven neveztek. A 211 km-es versenytávot aztán felosztották egymás között, mivel a négyfős váltók népes mezőnyében indultak, amelyet sikeresen teljesítettek.

A nagyszabású viadal történéseiről Feketéné Bagó Kata tájékoztatta hírportálunkat a “fáradtság úgy is elszáll, de az élmények és a büszkeség megmarad” jegyében az alábbiakat osztotta meg olvasóinkkal.

- Négyünk versenyeredménye összeadódva adta ki a Kalocsajok 23 csapatának 23 óra 12 perces időeredményét, de tudtuk, hogy elsősorban önmagunkat sikerült legyőznünk, amelyet akkor éreztünk igazán, amikor átérve a célvonalon tudatosult bennünk, hogy a világ legjobb csapatépítő tréningjét jelentette a teljesítők számára. A legfiatalabb indulónk 33 éves, az idősebb korosztályunk 55-56 éves volt- de talán ez nem is olyan fontos, hiszen fiatalosan teljesítettük a 211 km-t a Balaton körül. A távok elosztása, illetve leosztása után - az erősebbek többet kaptak - Alexandra 57 km-t, Ilona 52 km-t, Ildikó 54 km-t, Kata 48 km-t teljesített. Elképzelésünk szerint 23 óra versenyidőt terveztünk, ám ehelyett 23 óra 12 perc alatt sikerült körbefutnunk a tavat. Összesen 4x4 szakaszt osztottunk be egymás között, az összes testi-lelki kínjával - nappal hőségben, míg éjjel hidegben reszketve.
Ezúton is megköszönném, hogy a város egy szép kisbusszal segítette vállalásunkat, amelyben tényleg az volt a nagyszerű, hogy együtt tölthettük a nap 24 óráját. Továbbá két rendes férfi lelkileg is erősítette a csapatot. Egyikük 24 órás soförködést vállalt (Fekete Róbert), a másik feleségét kísérte hajnali háromkor rolleren a vaksötétben (Peák Csaba).
Nagy élményt jelentett az is számunkra, hogy igazi hősök között futhattunk - így nevezik azokat az ultrafutókat, akik egyedül, párban, vagy trióban teljesítik a tókerülést. Elmondhatjuk, hogy büszkék vagyunk magunkra, hogy néha egy-egy ütemes “nyulazással” vagy pár jó szóval elterelhettük az egyéni teljesítők figyelmét szenvedéseikről a hajnali órákban. Pedig a Balaton mint mindig, gyönyörű arcát mutatta éjjel a kellemesen hűvös időben, a madár-és béka zenéjével, a felszálló párával, a gyönyörű teliholddal - amit csak mindenkinek ajánlhatunk, hogy érdemes kipróbálnia egyszer.
Mert ugye a fáradtság úgy is elszáll, de az élmények és a büszkeség az örökre megmarad…
A versenyre készülve, napi edzéseink közben “megfertőztük” kalocsai “földön futó” társunkat, Zoltánné Hazafi Vandát is, aki talált magának egy 7 fős pécsi vegyes csapatot az indulásra. Nevük, Heurékák the Best lett és 19 óra 50 perc alatt teljesítették a Balaton megkerülését, Vanda ebből 23,5 km-t vállalt, amihez gratulálunk neki is - fejezte be Feketéné Bagó Kata élménybeszámolóját az Ultrabalaton május 5-7-i kalocsai történéseiről.

 

Erről is tudnia kell