Huszonötödik alkalommal szervezték meg a Pataji Őszt

szeptember 12 2023
Dunapataj nagyközség életében a legnagyobb eseménynek számító Pataji Ősz keretein belül Dusnoki Csaba polgármester Dunapatajért Kitüntető Díjat adott át a Dunapataj Községi Sportegyesület részére.

Huszonötödik alkalommal szervezték meg múlt hétvégén Dunapataj nagyrendezvényét, a Pataji Őszt, amely színes programokkal, többek között a Margaret Island koncertjével, és a Gyimesi József nevét viselő Pacalfőző Versennyel adott lehetőséget a kikapcsolódásra és feltöltődésre, valamint a közösségépítésre.


A magas rangú díszvendégek jelenlétében megnyitott, jubiláló nagyrendezvényen Dusnoki Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket, a Pataji Ősz ünnepi szónoka, Dr. Dukai Miklós államtitkár elöljáróban Dr. Pintér Sándor, a rendezvény fővédnöke üdvözletét tolmácsolta, ünnepi gondolatai fókuszába pedig a nagyközség szinte páratlan fejlődését helyezte - az államtitkár beszédét a KALOhíreken olvashatják bővebben!

Az önkormányzat vendégeinek főzőkön túl 30 helyen, több mint 13 mázsányi pacalból készítették

– esetenként 50-nél is nagyobb baráti társaságoknak, közösségeknek - a finomabbnál finomabb pacalpörkölteket, de azok sem maradtak éhen, akik nem szeretik a helyi ikonikus ételt. 

A 15 órai eredményhirdetéskor aztán az is kiderült, hogy az anonim módon elbírált pacalok közül az 

  • I. helyezett a dunapataiakból álló Kalocsavar-ban Kft. főzőcsapata, 
  • II. helyezett a dunapataji Linzer Kft. csapata, 
  • III. helyezett Faragó Józsefné dunapataji lakos lett, aki Dr. Gyimesi Mária különdíját is kiérdemelte. Idén a legszebb főzőhely díjat Dóczi Ferenc érdemelte ki. 

 

 

Erről is tudnia kell