Az évszázad hazai beruházását népszerűsítik az állásbörzéken is

március 20 2024
Címkék
Unikális, hosszú távú munkalehetőséget kínál a paksi atomerőmű-projekt. Annak érdekében, hogy a legjobb szakembereket toborozzák, a Paks II. Zrt. állandó résztvevője a hazai nagy állásbörzéknek.

Évek óta rendszeresen megjelenik a Paks II. Zrt. az Óbudai Egyetem állásbörzéjén, amit idén 32. alkalommal rendeztek meg. 2024 márciusában több mint nyolcvan kiállító vett részt a népszerű eseményen, amelyen a Paks II. Zrt. egyedi tervezésű standja immár hatodik éve várta a projekt iránt érdeklődő fiatalokat.

Új elem volt a két új paksi atomerőmű-blokk építését koordináló társaság tavaszi megjelenéseinek sorában a Simonyi Konferencia. Magyarország legnagyobb, egyetemi hallgatók által szervezett éves technológiai szimpóziumán először mutatkozott be standjával a Paks II. Zrt. az ország legkiválóbb cégeinek társaságában, a szervező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem meghívására. Szintén a BME koordinálja azt a több mint 150 kiállítót felvonultató állásbörzét, amelyet az egyetem 1995 óta szervez meg. A hallgatókat, a pályakezdőket és a tapasztalt munkavállalókat egyaránt vonzó börzén több száz állás és szakmai gyakorlati lehetőség között válogathatnak az érdeklődők. A március 26-27-én zajló kétnapos állásbörzének ugyancsak hatodik éve aktív tagja a Paks II. Zrt. is. Az esemény során jellemzően több százan fordulnak meg a cég standjánál a hazai energiaipar legnagyobb beruházása felől tájékozódva. A tapasztalatok szerint az érdeklődőket elsősorban a projekt előrehaladása és az itt végezhető munkák típusa érdekli.

A projekt egyre népszerűbb az álláskeresők körében, hiszen a szakembergárda immár a létesítésen dolgozik, ami izgalmas feladat. Ráadásul nemzetközi beruházásról van szó, hiszen az orosz fővállalkozó mellett többek között német, francia, osztrák, svéd és magyar cégek dolgoznak a területen, így a munkavállalók nemzetközi színtéren is hasznosítható tudásra tehetnek szert.Nemcsak munkatársként, hanem szakmai gyakorlatos hallgatóként is van lehetőség csatlakozni a projekthez. Jelenleg is többen dolgoznak így a beruházásban, megalapozva ezzel jövőbeni szakmai tevékenységüket – az állásbörzéken ez is kiemelt téma. A Paks II. standja a pécsi Pollack Expón is állandó szereplő, az idén április 18-19. között megrendezett eseményen a korábbiakhoz hasonlóan nagy érdeklődésre számítanak a Paks II. Zrt. munkatársai. A társaság aktuális álláslehetőségeiről nemcsak az állásbörzéken, hanem a társaság karrierportálján is lehet tájékozódni, a karrier.paks2.hu oldalon.* Támogatott tartalom

Erről is tudnia kell