Új üzemcsarnokkal, technológiával, naperőművel bővült a hartai MMA-MŰVEK – A társaság további fejlesztést tervez

október 04 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Zöldmezős, közel 500 négyzetméter hasznos alapterületű daruzott fémszerkezet-gyártó csarnokot épített a hozzá tartozó irodával és szociális épülettel együtt saját erőből és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázaton elnyert 195 millió forintos uniós pályázati forrásból, összesen közel 300 millió forintból a hartai székhelyű MMA-MŰVEK Kft. Az új csarnokot ünnepélyes keretek között szeptember 29-én, délelőtt Szauter Zoltán tulajdonos -ügyvezető és Dollenstein László polgármester avatta fel.

Mint Szauter Zoltán portálunknak elmondta: az épületbe az új vevői igényeknek megfelelő, megnövekedett tömegű és hosszméretű acéltermékek gyártására alkalmas technológiai berendezések kerültek beszerzésre és beüzemelésre.

A tulajdonos - ügyvezető azt is megosztotta velünk:

A hartai MMA-Művek Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2004-ben alapított társaság, amely azzal a céllal jött létre, hogy fém feldolgozóipari tevékenységet végezzen és építőanyaggal kereskedjen. A társaság tulajdonosi szerkezete és profilja is többször módosult. 2019- től egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője Szauer Zoltán lett. 2013-tól a társaság tényleges tevékenysége: acél és lakatos termékek gyártása, például ipari létesítmények másodlagos acélszerkezetei, ütközők, lépcsők, korlátok, utcabútorok, szerkezetek helyszínre szállítása, szerelése, elsősorban ipari épületekben, irodaházakban. Tevékenységünk az egész országot lefedi”
– mondta Szauter Zoltán, hozzátéve: A beruházás közel két év alatt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg, 195 millió forint európai uniós támogatással. Az úgynevezett GINOP PLUSZ-1.2.1-21 azonosító számú, „A Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívásra benyújtott pályázat célja a zöldmezős, közel 500 négyzetméter hasznos alapterületű daruzott fémszerkezet-gyártó csarnok kialakítása, irodával és szociális épülettel történőt megvalósítása volt Hartán, a templom utcai új telephelyen. A csarnokba az új vevői igényeknek megfelelő, megnövekedett tömegű és hosszméretű acéltermékek gyártására alkalmas technológiai berendezések kerültek beszerzésre és beüzemelésre.


Forrás: HTV / Facebook


A 40 KWP NAPELEMES RENDSZER KIÉPÍTÉSÉVEL SAJÁT TERMELÉSSEL KÍVÁNJUK BIZTOSÍTANI A TECHNOLÓGIAI ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK ÁLTAL FELHASZNÁLT ELEKTROMOS ÁRAM EGY RÉSZÉT. TOVÁBBÁ TANÁCSADÁS ÉS KÉPZÉS SEGÍTI A VÁLLALKOZÁS ÉLETÉT HATÉKONYABBÁ TENNI.

A fejlesztés eredménye egy tárgyi eszközeiben, működési környezetben, gazdálkodásilag és humán erőforrás tekintetében is egyaránt erős és stabil MMA-MŰVEK Kft.”- mondta Szauter Zoltán.

A cégvezető azzal zárta a tájékoztatást:

tervei szerint a fejlesztés folytatódik, egy festőüzemet kívánnak megépíteni a Templom utcai új telephelyen.

Erről is tudnia kell