Színes forgatag, változatos programok, sokadalom, cukorágyú – Újtelek megnyitotta a nyári falunapok sorát

június 10 2023
Szerző
Illés György
Június 3-án, szombaton tartották Újtelek falunapját, ahol a felnőtteket változatos programok, sport- és táncbemutatók, zenés produkciók és esti táncmulatság, valamint egészségsarok várta, a gyerekek önfeledt szórakozásáról pedig vidámpark, arcfestés, nyereményjáték és – ami a legnagyobbat durrant – cukorágyú gondoskodott.

A környék összes parkolója foglalt, az útról vidámparki elemek és egy nagy rendezvénysátor látszik, a falu központi részén hatalmas a sürgés-forgás. Annyian jönnek-mennek, ahányan talán sohasem laktak itt – mindez az átutazó idegen számára is jelezte szombaton: falunap van Újteleken!

A falunap ünnepi szentmisével, majd az ünnepélyes megnyitóval vette hivatalosan kezdetét délelőtt 11 órakor, amelynek keretében a települési elismeréseket is átadták.

• faluszépítő önkéntes munkáért: Haszna-Vargacz Kamilla, Sárdi Kármen, Szappanos Alexandra,
• sokéves támogatói tevékenységéért Markella László,
• a programok szervezésében és lebonyolításában nyújtott sokéves segítségéért: Tóth Lászlóné kapott elismerést.


AZ ÚJTELEK KÖZSÉGÉRT DÍJAT IDÉN: BALOGH IMRÉNÉ KAPTA.

Az egész nap folyamán egészségügyi állapotfelmérésre volt lehetőség az EFI munkatársainál, míg a Bács-Kiskun vármegyei kistermelők termékeivel – köztük szörppel, sajttal, zöldséggel – bemutatók és kóstolók keretében ismerkedhettek az érdeklődők, megyénk értékei, művészete és tájai pedig kisfilmeken mutatkoztak be.

Déltől közös ebéd, vendéglátás következett, majd változatos műsorfolyam vette kezdetét délután két órától.
Előbb a Solti Zumbás Lányok, majd a KSE karate szakosztálya, a Ciglédi Úti Karatékák bemutatója, majd délután három órától néptánc-bemutatók következtek, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület, valamint Szakmár, Szalkszentmárton, Pálfa és Öregcsertő hagyományőrző csoportjai közreműködésével.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)ESTE HÉTTŐL A SZTÁRVENDÉG, PETER SCHRAMEK MŰSORÁT LÁTHATTA A KÖZÖNSÉG

a nagy rendezvénysátorban, majd nyolc órától Jonácsik Balázs tartott retró partit.

A gyerekeket arcfestés, ugrálóvár, eurojumping, valamint a Bács-Kiskun Meseföld Élménybusz várta, ahol a közelmúltban megjelent, Meseföld, illetve Legendás út című könyveiket népszerűsítették, a játéksarokban puzzle, színező gondoskodott a kicsik szórakoztatásáról, és izgalmas meglepetések is várták őket Tóbiással, Tüskössel és Béka banyával.
A Mese-TOTÓ és kvíz sikeres megfejtői nyereményekkel gazdagodhattak, és a cukorágyúval is több alkalommal adtak le sorozatlövést, a sok apróság pedig kapkodta a cukorkát, mint a verebek a magot.– A pandémia után végre tartalmas, szép közösségi napot tarthattunk, nagyon sok vendéggel és fellépővel. A falunap megszervezéséhez rengeteg támogatást kaptunk helyi vállalkozóktól, családoktól, és egyéni felajánlások is érkeztek – mondta munkatársunknak a falunap kapcsán Simon Sándor Róbertné polgármester, egyúttal köszönetet mondva a segítőknek, és felhívva figyelmünket Újtelek következő, nemsokára esedékes nagyrendezvényére:

Június 18-án a „Fordulj kispej lovam” Kulturális lovas turné című, egyhetes, hét településen átívelő program nyitányaként Kárpát-medencei pásztortáncokat és verbunkokat, valamint erdélyi legényeseket láthat majd az újteleki közönség helyi hagyományőrző csoportok közreműködésével, amihez Kalász Máté és Barátai húzzák majd a talpalávalót.

Erről is tudnia kell