Késsel fenyegetve raboltak a kecskeméti éjszakában – Sértetti oldalon kalocsai szála van az ügynek

január 13 2024
Címkék
A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik Kecskeméten, éjszaka követni kezdtek egy négy fős, fiatalokból álló baráti társaságot, majd amikor utolérték őket, az egyik vádlott elővette a kését és pénzt követelt, a másik pedig ráerősített társa fenyegetésére. Információnk szerint az ügynek sértetti oldalon kalocsai szála van.

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlottak 2023. június 23. napján az éjjeli órákban egy, Kecskemét belvárosában lévő bolt előtt találkoztak a három fiatal férfiből és egy fiatal nőből álló társasággal. Amikor a társaság elindult a bolt elől, a vádlottak utánuk mentek és a társaság egyik férfi tagját próbálták magukkal hívni szórakozni. Ezt megakadályozandó az egyik fiatal elhúzta barátját az elkövetőktől. Erre válaszul az idősebb vádlott meglökte és tenyérrel arcon ütötte a közbeavatkozó férfit.

Ezután a négy fős társaság hazaindult, a két vádlott azonban tovább követte őket és amikor - pár utcával később - utolérték őket, az idősebb vádlott ismét megütötte a korábban társát elhúzó férfit, majd a zsebéből elővett egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, azt letette maga elé és közölte, hogy ő „már embert is ölt". Ezután 3.000 forint átadását követelte. A fiatalabb vádlott - társa fenyegetését nyomatékosítandó - félrehívta az egyik fiatalt és azt mondta neki, hogy ismeri a társát és jobban járnak, ha a kért összeget átadják.

A fenyegetések hatására a társaság a pénz átadása mellett döntött és ezért a vádlottakkal egy közeli bankautomatához mentek, ahol a sértett felvette a kért 3.000 Ft-ot és azt átadta az elkövetőknek. Útban a bankautomata felé, az egyik fiatal telefonon rendőri segítséget kért, amelynek eredményeként az elkövetőket pár perccel a pénz átadása után elfogták és őrizetbe vették.

Az idősebb vádlottnak a rabláson felül három lopásért is felelnie kell. A férfi 2023 májusában feltört egy autót, valamint 2023 júniusában betört egy zárva lévő kecskeméti étterembe. A vádlott az autóból egy 90.000 Ft értékű projektort, míg az étterem kasszájából 19.000 Ft készpénzt zsákmányolt. Az elkövető 2023. május 29. napján pedig a bankautomatából éppen pénzt felvevő sértett kezéből kivette a felvett 2.000 Ft-ot, majd a segélyhívás miatt elővett, 60.000 Ft értékű mobiltelefont és elfutott.

Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, az idősebb vádlottat pedig a rablás mellett 2 rendbeli lopás bűntettével, garázdaság és lopás vétségével is vádolja és mindkét vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Erről is tudnia kell