Ötöt fizet, hatot kap akciót tartottak a kalocsai kábítószer-kereskedők

június 14 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
Volt olyan vevőjük, aki naponta többször is megjelent, hogy ötösével vigyen a kimért kábítószerből. Ő mintegy 1 millió forintot hagyott négy hónap alatt a kereskedő párosnál.

A vádirat szerint az élettársakként élő kalocsai férfi és nő próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álltak, amikor 2021 januárjában a lakásukon „kristály” fantázianevű kábítószerrel kezdtek kereskedni. Ehhez digitális mérlegeket vásároltak, majd a feladatokat egymás között megosztva, a kábítószer beszerzését a páros férfi tagja, a vevők kiszolgálását felváltva, mindketten végezték. Vevőkörük főként a lakókörnyezetükből került ki. Megtartásuk érdekében öt pakk egyidejű vásárlása esetén a hatodik adagot ingyen adták visszatérő vevőiknek. Volt olyan vevőjük, aki naponta többször is megjelent, hogy ötösével vigyen a kimért kábítószerből. Ő mintegy 1 millió forintot hagyott négy hónap alatt a kereskedő párosnál – írja az ugyeszseg.hu.

A kábítószert vásárlók rendszeresen a páros férfi tagjával egyeztették telefonon az alkalmankénti mennyiségeket, majd attól függően, ki tartózkodott otthon, felváltva adták át lakásukon a kért adagokat. A férfi a lebukásuk napján jelentős mennyiségű kábítószert vásárolt a beszerzési forrást jelentő kereskedőtől. Magával vitte az egyik törzsvevőjét is, aki saját fogyasztásra hasonló mennyiségű kábítószert szerzett be. A hazafelé úton a kalocsai rendőrök ellenőrizték őket és megtalálták náluk a frissen vásárolt kábítószert.

Kiderült, hogy alig négy hónap alatt a kereskedő páros a jelentős mennyiség alsó határának négyszeresét meghaladó mennyiségű kábítószert értékesített.

Az ügyészség a férfit és a nőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésüket utólag szintén végre kell hajtani.

A fotókon az elkövetők lakásán tartott kutatás során lefoglalt kábítószer, illetve készpénz látható
Forrás: ugyeszseg.hu

Erről is tudnia kell