Vádat emelnek az ismerősüket bántalmazó trió ellen

április 22 2024
Szerző
Zsiga Ferenc
Súlyosan bántalmazták ismerősüket, összekötözték a végtagjait, majd megfenyegették, hogy vízbe dobják.

Tavaly nyáron három kunpeszéri férfit vettek őrizetbe személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntett miatt a rendőrök. A 29, 33 és 58 éves férfiakkal szemben azért folyt nyomozás, mert a rendőrség tudomására jutott, hogy súlyosan bántalmazták ismerősüket, összekötözték a végtagjait, majd megfenyegették, hogy vízbe dobják.

Az eset 2023. július 19-én este történt, miután a sértett és a későbbi gyanúsítottak együtt italoztak. A négy férfi autókázni ment, majd Kunpeszérnél, egy földes úton a sofőr minden előzmény nélkül megütötte az anyósülésen elhelyezkedő ismerősét. A bántalmazott ugyan megpróbált kiszállni a kocsiból, de támadója szólt a hátul ülő cimboráinak, hogy fogják le.

A következő pillanatban a gépkocsi vezetője megállt egy hídnál, kirántotta a kocsiból a sértettet, majd társaival együtt lefogták és ütlegelték. A kezeit és a lábait összekötözték, majd megfenyegették, hogy a vízbe dobják. A gyanúsítottak arra is figyeltek, hogy „tisztára mossák” tettüket: kamerafelvételt készítettek, amin a sérült arról nyilatkozik, hogy esés közben ütötte meg magát.

A trió végül elmenekült, a bántalmazottat pedig hátrahagyták. A sértett, miután magához tért jó ideig próbálta megtalálni a sötétben a hazavezető utat, megérkezve a szomszédból hívott mentőt és értesítette a rendőröket.

A kórházban kiderült, hogy a férfi súlyosan megsérült, arccsonttörést szenvedett. A nyomozók rögvest munkához láttak és a trió tagjainak felkutatásába kezdtek.

Az alapos adatgyűjtés hamar eredményre vezetett, az egyik férfit az otthonában, a másik kettőt pedig az utcán sikerült elfogni, majd előállították őket a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették a trió tagjait és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték és megküldték az iratokat az ügyészségnek.
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Erről is tudnia kell