Átadták, teljes kapacitással működik a Szelidi Sport és Szabadidő Centrum – A Bowling Center beváltotta a hozzá fűzött reményeket

„Az elmúlt évtizedet tekintve a Szelidi-tónál és Dunapatajon olyan beruházások valósultak meg, amelyek a jövőt szolgálják, a jövőbe fektetnek. Ezért támogatják Szelidet és Dunapatajt. A szabadidőközpont akkor tudja majd betölteni jól a funkcióját, ha idővel közösségi térré is válik.”

Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség polgármestere nyitóbeszédében elsőként mondott köszönetet a támogatásért, a Dunapatajra, a Szelidi-tóra irányuló figyelemért a Belügyminisztérium részéről megjelent dr. Felkai László közigazgatási államtitkárnak, dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkárnak és Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárnak.

A településvezető beszédében ismertette a komplexum létesítésének előzményeit, felelevenítette a Bowling Center építésének történetét. Megköszönte a megjelent vendégeknek, tisztviselőknek és hivatali vezetőknek, a vállalkozóknak az építkezésben nyújtott segítségüket, több esetben kivételes gyorsaságukat, és példás munkájukat. 

Mint elhangzott:

Az átadás napjával Dunapataj életében egy olyan nap jött el, amire büszkék lehetünk, ami beírja magát a nagyközség, a Dunapataj-Szelid üdülőfalu történetébe. A létesítmény alapvető célja - a munkahelyteremtés mellett - az volt, hogy a Szelidi-tó szezonális, néhány hónapra kiterjedő turisztikai idejét jelentősen, gyakorlatilag az egész évre kitoljuk.”

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc


Dusnoki Csaba a továbbiakban a főbb műszaki adatok mentén mutatta be a Centrumot, amely földszintes kialakítású, alapterülete összesen 540,71 négyzetméter. A 4 sávos, zsinóros automata, alsóvisszafutós, zajcsökkentett, eredményjelző rendszerrel és automatikus gyereksegítővel felszerelt bowlingpálya területe 171,86, a játékterem 116,2 négyzetméter, amelyben csocsók, biliárdasztalok, léghoki és darts várja a látogatókat.
Az épületben helyet kapott egy büfé, ami a szórakozni és sportolni vágyók frissítővel és szendviccsel való kiszolgálását biztosítja, valamint 2 darab raktár, férfi és női mosdó, akadálymentes mosdó, személyzeti öltöző, zuhanyzó, wc.
Az épület főbejárata előtt egy 63,14 négyzetméteres külső teraszt alakítottak ki. A szabadidő centrumnál 3 parkoló és 1 mozgáskorlátozott parkoló, az épülettel szemben egy 37 férőhelyes szilárd burkolatú parkoló került kialakításra.

Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára beszédében hangsúlyozta: az eredményes és sikeres munka alapja a kormányzat és az önkormányzatok összefogása. A kormány azokra a tervekre biztosít forrásokat, amelyek helyben jól előkészítettek és átgondoltak. Dunapatajon ez így működik, példa erre a Szelidi Sport és Szabadidő Centrum is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc


Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára ünnepi beszédében aláhúzta: az elmúlt évtizedet tekintve a Szelidi-tónál és Dunapatajon olyan beruházások valósultak meg, amelyek a jövőt szolgálják, a jövőbe fektetnek. Ezért támogatják Szelidet és Dunapatajt. A szabadidőközpont akkor tudja majd betölteni jól a funkcióját, ha idővel közösségi térré is válik.

A nemzeti színű avatószalag átvágása után a jelenlévők megtekintették és kipróbálták az épületben elhelyezett modern bowling pályákat és a játéktermet.

Bowling Center elérhetőségei

Cím: 6328 Dunapataj, Szelidi tópart 34.
Telefon: +36 70 628 6328 
E-mail: bowlingcenterszelidito@gmail.com
Időpontfoglalás telefonon: +36 70 628 6328
Időpontfoglalás online: Bowling Center Szelidi-tó Facebook oldalán.

Erről is tudnia kell