Tóth Gábor fotós, vizuális szakértő volt a Hazanézőben vendége – a szakembert a nemrég megjelent könyve kapcsán kérték fel a beszélgetésre

február 14 2024
Február 8-án egy színes, képekkel gazdagon illusztrált érdekes előadás keretében ismerhette meg a kalocsai közönség Tóth Gábor vizuális szakember szakmai pályáját.

A Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár szervezésében oly népszerű Hazanézőben című sorozatukban mindig olyan vendégeket hívnak meg, akik bár Kalocsán születtek, de életük úgy alakult, hogy máshol építették a jövőjüket. Február 8-án Tóth Gábor vizuális szakember volt a könyvtár vendége. Látni és láttatni – szakmai pályafutásának minden részlete erről szól.

A szakember a pályáját a Kalocsai Néplapnál kezdte tördelőként, aztán egy elhatározással a fővárosba költözött. A fotózás örök szerelem számára, amely az utóbbi évtizedben teljesedett ki az életében, mint vizuális művészeti forma. Tavaly év végén pedig kiadásra került egy kötete is. 

A könyvprojekt márciusban kezdődött el, az interjúk elkészítése májustól szeptemberig tartott.

Múlt héten ismét egy újabb városunkból induló sikeres emberrel ismerkedhettünk meg, akire méltán büszkék lehetnek a kalocsaiak.

A csütörtök esti beszélgetést Gábor húga, Tóth Anikó, valamint Berényi Attila újságíró, rádiós műsorvezető vezette.

A részleteket elmondja Tóth Gábor fotós a Kalocsa TV-nek:

 

Erről is tudnia kell