Légyott közben rabolták ki

június 08 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
A 32 éves nő korábban az egyik közösségi oldalon megismerkedett egy 21 éves fiatallal, akivel – anyagi ellenszolgáltatás fejében – néhányszor szexuális kapcsolatot létesített.

A kiskunhalasi bűnelkövetők előre kitervelték, hogy a gyanútlan fiatalt megfosztják a pénzétől. Az asszony látszatra elcsábította, majd társa fegyvert fogott rá, és azzal követelte a „sérelemdíjat”.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. december 11-én őrizetbe vettek egy 41 éves férfit és bűntársát. Ketten együtt fegyveres rablást követtek el, a férfi azonban még zsarolással is gyanúsítható. A bűntettet előre kitervelték, és úgy csalták csapdába áldozatukat.

A 32 éves nő korábban az egyik közösségi oldalon megismerkedett egy 21 éves fiatallal, akivel – anyagi ellenszolgáltatás fejében – néhányszor szexuális kapcsolatot létesített. December 9-én aztán az asszony a lakására hívta a férfit azzal az indokkal, hogy egyedül lesz, ott nem zavarja őket senki. A szerető meg is jelent a kiskunhalasi házban, ahol azonban rövid idő múlva egy férfi rontott rá a „légyott” résztvevőire.

A rajtakapott nő férjének adta ki magát, és egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt a fiatalembertől egyfajta kárpótlásként. Amíg a férfiak az emeleten tartózkodtak, a „feleség” kipakolta alkalmi ismerőse autóját; a készpénzen kívül még az ott talált parfümöt, sört, kabátot is magához vette.

A tortúra ezzel azonban még korántsem ért véget. Másnap ismét jelentkezett a rabló, és zsarolni kezdte áldozatát. Egyrészt további sérelemdíjra tartott igényt, másrészt azt állította, hogy eltűnt egy aranyóra a házból azalatt, amíg a fiatal ott volt, így azt is ki akarta fizettetni. A sértett ekkor kérte a rendőrség segítségét.

A nyomozók – a TEK munkatársainak a bevonásával – elfogták és előállították a 41 éves férfit, röviddel később pedig 32 éves cinkosát is megtalálták.

A súlyos bűncselekményekkel gyanúsított páros tagjait – kihallgatásukat követően – őrizetbe vették. Ők jelenleg is letartóztatásban vannak. Ügyükben a vizsgálat befejeződött, ellenük a megyei nyomozók vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Erről is tudnia kell