Ötvenegy diák a városi szavalóversenyen – Először adott otthon az Eperföldi iskola a megmérettetésnek

A Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola és a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. 2024. március 14-én délután rendezte meg a városi szavalóversenyt, amelyen összesen 5 általános és 3 középiskola 51 diákjának kötelező és szabadon választott versét hallgatták meg a zsűritagok.

A városi szavalóversenynek első alkalommal adott otthon a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola, ahol a verseny előtt ünnepélyes megnyitón üdvözölték a résztvevőket. Előbb Illés Péter az iskola igazgatója, majd Kákonyi István önkormányzati képviselő mondott köszöntő beszédet. 
Ezt követően az alsó tagozatos évfolyamok kötelező versének szerzője, az Eperföldi iskola pedagógusa, Kalocsa város díszpolgára, Papp Róbert mutatkozott be röviden a jelenlévőknek majd fiával egyik megzenésített versét is előadta, végül a szervező intézmény énekkara Szűcs Beáta tanárnő vezetésével ünnepi dallal köszöntötte a versenyzőket. A résztvevő iskolák 2-2 pedagógust delegáltak a zsűribe, illetve minden korosztálynál egy vendég zsűritag is részt vett az értékelésben.

Végül az 1-2. osztályosok között első helyezést ért el Bernáth Adél a Katolikus iskolából, a 3-4. osztályosok között Póli Panka, szintén a Katolikus iskolából, az 5-6. osztályosok mezőnyében a Kertvárosis Papp Szilvia Eszter, a 7-8. osztályos korcsoportban pedig Győrffy Sára a Katolikus intézmény tanulója állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A középiskolás korcsoportban Havasi Laura a Szent István Gimnázium tanulója végzett az élen.

A Kalocsa TV összeállítása alatt látható a díjazottak teljes névsora!

 

1-2. osztály
I. Bernáth Adél, Katolikus, Csatainé Németh Mónika
II. Varga Alma, Kertvárosi, Feketéné Tóth Tímea
III. Stadler Sára, Katolikus, Némethné Leitheiser Éva
 
3-4. osztály
I. Póli Panka, Katolikus, Mamuzsicsné Papp Andrea 
II. Murányi Lara, Eperföld, Nagy Ildikó
III. Hegedűs Sára, Kertváros, Csekeiné Kiszeli Andrea

5-6. osztály
I. Papp Szilvia Eszter, Kertváros, Füleki Eszter
II. Lisztmajer Milán, Eperföld, Marsiné Fekete Judit
III. Kapinya Tamás, Kertvár, Füleki Eszter
 
7-8. osztály
I. Győrffy Sára, Katolikus, Maros-Miklós Ágnes
II. Antal Dániel, Kertvár, Szigeti Andrea
III. Romsics Roberta, Katolikus, Buresné András Szilvia
 
Középiskolák
I. Havasi Laura, Szent István, Bedő Lénárd 
II. Karaszi Zsófia, Szent István, Bedő Lénárd
III. Váradi Dominik, Kossuth Zsuzsanna, Tamás Dóra

 

Erről is tudnia kell