Harmincezer négyzetméteren épülhet kereskedelmi logisztikai központ Kalocsán

július 11 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Kalocsa Város Képviselő-testülete július 17-i ülésén dönt a volt szovjet repülőtéren fekvő, a város tulajdonában lévő 6,74 hektáros terület értékesítéséről. Az ingatlan eladására kiírt pályázaton egyedül a Budapest World Kereskedelmi Zrt. indult és nyújtott be érvényes ajánlatot, a társaság harmincezer négyzetméteres logisztikai központot kíván létrehozni és működtetni a területen.

Mint a képviselők elé kerülő polgármesteri előterjesztésből kiviláglik: a cél egy komplex, változatos raktározási és környezetkompatibilis termelési tevékenységet lehetővé tevő fejlesztés. Ennek keretében a cég a területen három darab, egymástól elkülönülten üzemelő, egyenként mintegy 10 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot kíván építeni a hozzá tartozó utakkal együtt. Mint írják, a beruházás során a kötelezően előírt zöldfelületek létrehozásán kívül a lakossági igényeket is figyelembe veszik.

A társaság vételárként az előzetesen elkészült 33,3 milliós ingatlanszakértői értékbecsléshez közeli, 33,7 millió forintos ajánlatot tett.


A polgármester az előterjesztésben az árajánlat elfogadására tesz javaslatot, egyben arra kér felhatalmazást, hogy a területet jelenleg kezelő Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. mondja fel az ingatlant jelenleg bérlő Off-Road Autós Sport Túra és Kulturális Sport Egyesülettel kötött szerződést, hatalmazza fel az adásvételi szerződés aláírására.

A témára a döntést követően visszatérünk. 

 

Erről is tudnia kell