Teltházas tél után ígéretes tavaszi és nyári foglalások Szeliden – Javában folynak az előkészületek, új szolgáltatások nyílnak

2023. április 14-e, péntek hideg, szeles időjárása nem a legkedvezőbb időpontnak bizonyult a szelidi üdülőfaluban tett látogatásunknak, de ha már arra jártunk, információkat gyűjtöttünk a hagyományosan június 15-én induló nyári szezon előkészületeiről. Elhagyva a Dunapataj-Szelid helységjelző táblát, a látottak ezúttal is élesen rávilágítottak arra – bárki ellenőrizheti – a kalocsai járásban a parkgondozást, a közterületek karbantartását leginkább Dunapatajon és a hozzá tartozó Szeliden végzik mesterfokon, a fűszálak a nagy és szerteágazó területek ellenére most is szinte vigyázban álltak, bármelyik parkgondozó cég feltehetné a honlapjára. Ezt a tágabb kitekintést most szűkítve, a Szittyótér felé haladva tanúi voltunk annak, hogy a járás egyetlen négycsillagos szálláshelye, a Waterfront Lodge parkolója szinte megtelt, és a mellette lévő Family Étterem előtt is számos jármű sorakozik. Hamar kiderült, nem valamiféle céges rendezvényre érkeztek a vendégek, hanem egy hosszú hétvégére, vagy csak egy jót ebédelni Szeliden függetlenül attól, hogy a naptár még csak a kora tavaszt mutatja.

Ezt a látványt akárcsak pár éve legfeljebb még elképzelni lehetett, de immár valóság: Szelid igenis alkalmas arra, hogy a nyári fürdőszezonon túl is vendégeket fogadjon, és ha már itt vannak, pár napot eltöltsenek a gyönyörű, természetközeli környezetben, panorámával a tóra.

A kocsit leállítva, a főbejárat felé igyekvő házaspártól megtudjuk: Szelid nem először ideális pihenőhely számukra a főszezonon kívül, ők ezúttal is zsúfolt szálláshelyektől mentes, csendes, de a luxus elemit felvonultató pihenésre vágynak. A felszolgált kiváló reggeli és a szomszédos étterem kínálata is mindenben megfelel a jó vendéglátással, jó ételekkel szemben támasztott igényeiknek, így nem volt kérdés, hogy a fővárostól alig 100 kilométerre lévő Szeliden töltik a hétvégét.

Gyarmati-Simigh Dóra, a Waterfront szállodaigazgatója elmondta:

- Ez a második olyan őszi-téli–tavaszi szezon, amikor folyamatosan nyitva vagyunk, és amely a várakozásainkat felülmúlja. A vendégkör a hétköznapokon nagyobbrészt a környező nagy építkezésekre érkező hazai és külföldi szakemberekből, mérnökökből állt. Példaként említhetem a Foktőn gyárral rendelkező Viterra cégóriást, vagy a Paks II beruházást, ahová orosz, lett, a legkülönbözőbb nemzetiségű vállalkozások küldik munkatársaikat, és akkor még nem beszéltem az olasz vadászokról, illetve a hét utolsó napjain rekreációs céllal érkező vendégeinkről. Azt mondhatom, ahogy a mai napon, úgy az ezt megelőző hónapokban, napokban is szinte telt házzal működtünk. Különösen jó hír, hogy már a nyári hónapok kiemelt időszakai is mintegy fele részben foglaltak úgy, hogy még csak áprilist írunk. Hazai vendégekkel a húsvét is teltházas volt. A most jelentkezőknek május hónapban már nem tudunk szobát biztosítani. A nyári előfoglalások is szépen alakulnak, van olyan visszatérő vendégünk, aki egy-két hétre foglal. Az előrejelzésekből azt látom, nagyon szép nyári szezon elé nézünk” - mondta az igazgató. 

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc


Arra a kérdésre, hogy az infláció, az áremelkedések, különösen az energia, az élelmiszer drágulása mennyire befolyásolja a szolgáltatás árát, Gyarmati-Simigh Dóra kifejtette:

- A korábban kötött energiaszerződéseink 2023 végéig még fix árat garantálnak, tehát a rezsiköltségek növekedése eddig még nem érintett bennünket. Abban bízom, hogy jövőre olyan szerződést tudunk kötni, amivel a stabil működésünket biztosítani tudjuk. Az élelmiszer árak emelkedését természetesen mi is érezzünk. Már csak azért is, mert a reggeli nálunk nagyon bőséges és exkluzív. Nagyon sok beszállítónk van, így az áremelkedést úgy próbáljuk ellensúlyozni, hogy olyan külföldi beszállítókat próbálunk keresni, akik mérsékeltebb áron tudják adni például a lazacot, az olasz sajtokat, italokat, természetesen a magas minőséget garantálva.”

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc


Gyarmati-Simigh Dóra arról is beszélt, hogy a tavalyi aszályos év tükrében az idei esős tavasz gyakorlatilag áldás a tó vízkészletét és vízminőségét tekintve, hiszen a forró nyári napokon majd úgyis apad a most mesterségesen is felduzzasztott víz szintje. A Waterfront közvetlen vízparti szálláshely, amelynek egyik előnye, hogy a lassan mélyülő víz különösen kedvez a kisgyermekekkel érkezőknek. Ha a nyáron egy kicsit apad a víz, kilátszanak majd a homokpadok, amelyeken a gyerekek imádnak játszani, pancsolni, homokvárat építeni.

A Waterfront vezetője szerint az idei nyári szezon kicsit korábban kezdődik majd, mint az iskolai tanítás vége, amikor is június 15-e után még inkább felpörög a hotel kinti, most még zárva tartó teraszának a forgalma.

Az üdülőfaluban tett körutunk során azt tapasztaltuk, hogy mások mellett az önkormányzat beruházásában elkészült a Bowling Center, és annak gyönyörűen parkosított környezete. 

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc


Dusnoki Csaba polgármester telefonon azt a tájékoztatást adta: az önkormányzat képviselő-testülete az április 17-én induló héten egy sor, az üdülőfaluval összefüggő döntést hoz, amelyeket majd szívesen oszt meg olvasóinkkal.

 

Erről is tudnia kell