hirdetés

Közélet, politika

Közélet, politika
A visszalépő polgármester-jelöltek közül egyedül Kőszegi Mihály támogatja Bagó Zoltánt
2024. 07. 01., 15:39

Dr. Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester-jelöltje személyesen a június 28-án, pénteken tartott sajtótájékoztatón állt először a sajtónyilvánosság elé azt követően, hogy a Kúria Kalocsa Város 5. számú egyéni választókerületében, a 010-es és a 011-es számú szavazókörben a polgármester megválasztására irányuló szavazás megismétlését rendelte el.

Kalocsa a mi városunk

Kalocsa a mi városunk
Akadálymentes elemekkel és „vízi világ” tematikával átadták Kalocsa új, befogadó játszóterét
2024. 07. 09., 09:24

Július 4-én, csütörtökön a Szerencsejáték Zrt. beruházásában megépült úgynevezett befogadó, akadálymentes elemekkel ellátott játszóteret adtak át Kalocsán. A Móra Ferenc utca és a Körte utca sarkán, önkormányzati területen megvalósult játszótér a város és környéke vízi világának tematikája jegyében épült meg.

A környék hangja

A környék hangja
Százakat vonzott a Lángos Ünnep Dunaszentbenedeken
2024. 07. 18., 11:44

A hétvégi, afrikai forróság valamelyest visszavett Dunaszentbenedeken, a hagyományos Lángos Ünnep látogatóinak számából. Viszont aki ott volt, annak a hűsítő-frissítő italoknak, a nagyüzemben, a legkülönbözőbb feltétekkel készülő kemencés lángosoknak és a kitűnő műsoroknak köszönhetően kivételes élményben volt része.

hirdetés

Gazdaság, agrárium

Gazdaság, agrárium
A Pakson épülő atomerőmű is téma volt a bécsi konferencián
2024. 07. 05., 08:58

A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

Röviden

Röviden
Az egész ország területén tűzgyújtási tilalom van!
2024. 07. 12., 08:48

Csütörtöktől tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is.