Súlyosbította az ítélőtábla a kegyetlenkedő vármegyei emberrablók ítéletét

április 05 2024
Szerző
Zsiga Ferenc
Egy kést szegeztek a nyakához, azt mondták neki, hogy velük kell mennie, különben szétverik a fejét.

Ítéletével megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt H. A. I. elsőrendű és W. D. másodrendű vádlottak ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék ítéletét. A vádlottak jogerős büntetése - az elsőfokon kiszabott 7 és 5,5 év fegyház helyett - 10 év és 6,5 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és 10, valamint 7 év közügyektől eltiltás lett.

A 45 és 27 éves vádlottat társtettesként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

A két férfi 2021. április 23-án éjszaka rontott rá bácsalmási házában a sértettre, akin egy állítólagos tartozást kértek számon. Miközben az idősebb támadó ráült a sértett kezére és pofozni kezdte, fiatalabb társa pocskondiázta, a pénzt követelte. Egy kést szegeztek a nyakához, azt mondták neki, hogy velük kell mennie, különben szétverik a fejét. Elvették kabátját és azt is közölték vele, hogy mindaddig nem engedik szabadon, míg nem fizet.

A megfélemlített sértettet átkísérték a fiatalabb vádlott lakóhelyére, ahol az éjszaka folyamán többször kést szegeztek a torkához, megütötték, és miután szökni próbált, újra bántalmazták. A idősebb elrablója pénzt követelve késsel, baltával és egy fogóval is fenyegette, kilátásba helyezve, hogy letépi az egyik kézujját vagy megskalpolja.

Másnap délután mindhárman elindultak a sértett lakására a követelt pénzért, útközben azonban a sértett beszaladt egy ismerős ingatlanba és segítséget kért. A bejelentést követően a rendőrök rövidesen elfogták a két férfit.

Döntésével a táblabíróság súlyosított az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottakra kiszabott hét, illetve öt és fél éves büntetésen.Forrás: MTI

Erről is tudnia kell