Sütőtökös muffin - Illatos őszi süti, amit villámgyorsan elkészíthetsz!
Szerző
Mészáros BoglárkaCímkék
Hozzávalók (12 db):
- 25 dkg sütőtök
- 15 dkg liszt (gluténmentesen: zabliszt+rizsliszt fele-fele arányban)
- 15 dkg barnacukor
- 80 ml olívaolaj
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet tiszta só
Elkészítés:
- A megsült tököt pürésítsd. (Ha még nyers, darabold kis kockákra és 200 fokon süsd meg)
- Egy tálban keverd össze a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
- Egy másik edényben vegyítsd a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
- Forgasd össze a két keveréket, és dolgozd simára a masszát.
- Oszd el a tésztát papírkapszlikkal bélelt muffinformákba. Csak háromnegyedig töltsd meg, mert sülés közben megnőnek majd.
- Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 20 perc alatt.
- Várj, míg kicsit hűl a süti, utána szedd csak ki a formából.
Miért együnk sütőtököt?
Mert természetes antiobiotikum található benne.
Mert vasat, C-vitamint, cinket, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitaminokat, folsavat, kalciumot tartalmaz, így valódi immunerősítő bomba.
Mert a népi gyógyászat szerint béltiszító hatású és segít köhögés ellen is.
Mert értékes telítetlen zsírsav forrás, melyek védik az ereket, szükségesek az agy, a szemek működéséhez és még a bőrt is szebbé varázsolják
Forrás: eletmod.vitaminstation.hu