Fesztiválhangulat, jókedv és remek nyári idő a Motoros Közlekedésbiztonsági Napon – 22 főzőcsapat az IPA baráti találkozóján és főzőversenyén

A hangulat olyan, mint egy békebeli majális és egy hőskorbeli paprikafesztivál egy motoros találkozóval keresztezve. Aki kihagyta, bánhatja! A motoros szakmai programok, fegyverbemutatók, toborzók mellett kiállítók, vásározók, színpadi produkciók sora tette színesebbé a július elsején az Érsekkertben tartott, egész napos rendezvényt, amelyhez ezúttal a fennállásának 25. évét tavalya ünneplő, az aktív és nyugdíjas rendőröket, büntetés-végrehajtási munkatársakat, tűzoltókat és pártoló tagokat tömörítő IPA is csatlakozott, nívós főzőversennyel gazdagítva a nap eseménysorát.

Az IPA  csapatépítő jelleggel számos alkalommal szervez főzőversenyeket a társszervek meghívásával, hogy egyúttal a civil társadalom felé is megmutathassák, milyen jókedvű csapat ez.
A kalocsai IPA szervezet is részt vett több főzőversenyen, például Helvécián vagy Jászszentandráson, Kalocsán azonban most első alkalommal szerveztek ilyen főzőversenyt.


Az országszerte működő IPA szervezetek mellett a társszerveket is meghívták, és azok mind el is fogadták a meghívást, így igen népes volt a mezőny:


22 főző csapat ragadott fakanalat és bográcsot.

Városunk hagyományaiból adódóan az ételeknél dominált a paprikás ízvilág, és az eredményhirdetésnél Németh József Venesz-díjas mesterszakács zsűrielnök ki is emelte, hogy az ételek színével, a paprika használatával – és minőségével – többnyire nem volt probléma.


A rendvédelmi dolgozók motoros szervezete, a Blue Knights LE MC rendezvényt először 2016-ban tartották meg, akkor még az ATI pályán, amelyet hamar kinőttek. Így aztán évekig a kalocsai, egykori szovjet katonai reptéren tartották meg a rendezvényt.
Most a várossal való együttműködés eredményeképpen az Érsekkertben tartották meg, ami kiváló választásnak bizonyult.


Eperjesi György, a Blue Knights kalocsai szervezetének elnöke az IPÁ-val való közös szervezést egy gyümölcsöző kapcsolat kezdeteként aposztrofálta, és reményét fejezte ki, hogy a következő években is hasonló keretek között, együtt tudják majd még több programmal és érdekességgel megtölteni az Érsekkertet.

A rendezvényt dr. Filvig Géza nyitotta meg, mások mellett Kissné Szűcs Anita a Kalocsai Életmentők Alapítvány elnöke, a kalocsai IPA szervezet képviseletében Ridegné Pesti Anita elnök és Némethné Hangya Zsuzsa alellnök, valaminta technikai lebonyolításban segédkező Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) képviseletében megjelent Zsikó Zoltán ügyvezető jelenlétében.
A polgármester örömét fejezte ki, hogy Eperjesi György és csapata az Érsekkertbe helyezte ezt a rendezvényét, valamint, hogy az IPA is meglátta ebben a lehetőséget, és ezt a remek főzőversenyt a motoros nap mellé szervezte.

Így egy csodálatos családi napot tudunk tartani”– mondta a polgármester, amiért köszönetet mondott a szervezőknek.


Mivel a nap a motorosokról, motorozásról szól, a polgármester elmondta hogy ő is motorozik, amivel együtt jár a szabadság érzése. Ám ennek veszélye is vannak, aminek mérséklésre jó lehetőség, hogy a parkolóban kialakított motoros ügyességi pályán lehet gyakorolni.

A családi nap lehetőséget nyújtott az adománygyűjtésre – illetve az adakozásra – is: a Göncöl faművesség felajánlotta „hintamotor” elárverezéséből befolyó összeg, illetve a színpad előtt álló ládába dobott adományok, valamint a 300 forintos repoharakból befolyó összeg is a Kalocsai Életmentők Alapítványt támogatja.

Kissné Szűcs Anita elnök a megnyitón elmondta: alapítványuk hét évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a kalocsai mentőállomás dolgozóit segítse, támogatást nyújtsanak a betegellátásban, eszközök vásárlásában, illetve szakmai továbbképzésekkel segítsék a bajtársakat. Az elmúlt három-négy évben iskolákban és társadalmi eseményeken rendezvényeken végeznek oktatást elsősegélynyújtásból, életmentésből, újraélesztésből.

Este koncertek teszik föl a napra a koronát:

A COUNTRY ROAD EGYÜTTES 15. SZÜLINAPI KONCERTJÉN SZÁMOS ZENEKAR FELLÉP.


Erről is tudnia kell