Ballagás 2023 – A Dózsa búcsúzói az Érsekkertben ballagtak

május 11 2023
Szerző
Illés György
Címkék
Május 5-én, pénteken tartották a Dózsa György Technikum és Kollégium ballagását, amelyen átadták az év oktatója címet is.

Az ünnepségen az iskola tanuló ifjúsága nevében Kecskeméti Jázmin és Ádám Patrícia 11.A osztályos tanulók búcsúztak a végzősöktől.


Az ünnepélyes zászlóátadást követően Kanalas János 12.B és Lakatos Bence Gábor 3/11 B osztályos tanulók zenés előadásában Nagy László és Kántor Péter versei mellett Kanalas János saját alkotása is elhangzott.


A búcsúzó diákok nevében Tóth István 12.A és Szarvas Krisztián 12.C osztályos tanulók szóltak, megköszönve tanáraik és szüleik támogatását, de hangot adva az útelágazáshoz érkezőkben kavargó érzéseknek is, a végzős diáktársaknak pedig bátorító szavakkal szóltak úgy a következő időszak megmérettetéseire, mint az előttük álló felnőtt életre vonatkozóan.


Átadták „Az Év Oktatója” címet a dózsás hagyományok szerint a ballagó évfolyam adja át, a ballagási ceremónia keretében.

AZ IDEI TANÉVBEN SZABADI ADRIENN LETT „AZ ÉV OKTATÓJA”.

A továbbiakban az oktató testület nevében az iskola igazgatója, Fekete Antal búcsúzott a végzősöktől, aki magvas gondolatai közt egy tanmesével a pillanat egyediségére, a jelen megragadásának fontosságára figyelmeztetett, egyúttal vigaszt nyújtva a nehéz időkre:

Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűre olyan bölcsességet, amely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen-egy szót vésett bele: elmúlik”– mondta az igazgató, majd az iskola szerepére is ráirányította a ballagók figyelmét, mondván, az iskola életük egyik fundamentuma.

Az igazgatói beszédet követően a kiemelkedő teljesítményt nyújtott tanulók eredményeit, szorgalmát jutalomkönyvekkel ismerték el, végül a búcsúzók fogadták az őket virágcsokrokkal elhalmozó szeretteik gratulációit és jókívánságait.
A KALOhírek fotógalériás beszámolóját IDE kattintva tekintheted meg!

Erről is tudnia kell