Izzik a parázs: hamarosan indul a grillszezon!
Címkék

Május küszöbén egyre inkább érezhető, hogy megérkezett a grillszezon. A kellemes tavaszi esték és a hétvégi napsütések egyre többeket csábítanak ki a kertbe, udvarra vagy a természetbe, hogy közösen sütögessenek, beszélgessenek, és élvezzék a szabadtéri étkezés örömét.
A Kalocsai járás településein, például Uszódon, Hajóson vagy Dunaszentbenedeken sok háztartásban már előkerültek a grillrácsok, faszénes és gázos sütők, és megkezdődtek az első próbálkozások kolbásszal, húsokkal, zöldségekkel. A helyi termelők is gyakran kínálnak friss alapanyagokat, például pácolt húsokat, házi fűszerezésű grillkolbászt vagy idényzöldségeket, amelyekkel még ízletesebbé tehetjük a grillélményt.
A grillszezon nem csak a húsokról szól – egyre többen próbálkoznak grillezett sajtokkal, gyümölcsökkel, vegán alternatívákkal vagy éppen házi kenyérlángossal is. A közös ételkészítés nemcsak a testet, de a lelket is táplálja: ezek az alkalmak remek lehetőséget nyújtanak a családoknak és baráti társaságoknak a kapcsolódásra.
Ahogy közeledik a hosszú hétvégék és a pünkösdi időszak, egyre több települési programhoz is kapcsolódik szabadtéri sütögetés vagy bográcsozás. A grillszezon tehát sokkal többről szól, mint egy finom vacsoráról: élmény, közösség és kikapcsolódás – szabad tűzön, jó társaságban.
Kép forrás: vecteezy.com