Izzik a parázs: hamarosan indul a grillszezon!

május 03 2025
Ahogy beköszönt a melegebb idő, egyre többen veszik elő a grillsütőt és készülnek a kerti összejövetelekre. A grillszezon nemcsak a finom falatokról, hanem a közösségi élményekről is szól – legyen szó családi vacsoráról, baráti összejövetelről vagy akár falusi rendezvényről.

Május küszöbén egyre inkább érezhető, hogy megérkezett a grillszezon. A kellemes tavaszi esték és a hétvégi napsütések egyre többeket csábítanak ki a kertbe, udvarra vagy a természetbe, hogy közösen sütögessenek, beszélgessenek, és élvezzék a szabadtéri étkezés örömét.

A Kalocsai járás településein, például Uszódon, Hajóson vagy Dunaszentbenedeken sok háztartásban már előkerültek a grillrácsok, faszénes és gázos sütők, és megkezdődtek az első próbálkozások kolbásszal, húsokkal, zöldségekkel. A helyi termelők is gyakran kínálnak friss alapanyagokat, például pácolt húsokat, házi fűszerezésű grillkolbászt vagy idényzöldségeket, amelyekkel még ízletesebbé tehetjük a grillélményt.

A grillszezon nem csak a húsokról szól – egyre többen próbálkoznak grillezett sajtokkal, gyümölcsökkel, vegán alternatívákkal vagy éppen házi kenyérlángossal is. A közös ételkészítés nemcsak a testet, de a lelket is táplálja: ezek az alkalmak remek lehetőséget nyújtanak a családoknak és baráti társaságoknak a kapcsolódásra.

Ahogy közeledik a hosszú hétvégék és a pünkösdi időszak, egyre több települési programhoz is kapcsolódik szabadtéri sütögetés vagy bográcsozás. A grillszezon tehát sokkal többről szól, mint egy finom vacsoráról: élmény, közösség és kikapcsolódás – szabad tűzön, jó társaságban.

Kép forrás: vecteezy.com

Erről is tudnia kell