Csokit vagy csalunk! – Szülői kezdeményezés jóvoltából halloweeni csokigyűjtés lesz Kalocsán

október 26 2023
Bár a Halloween az ókori kelta kultúrában gyökerezik, hazánkban is egyre több helyen faragnak tököt, vagy öltöznek rémisztő jelmezekbe és űznek „Csokit, vagy csalunk!” játékot. Nem kivétel ez alól már Kalocsa sem, ahol az egyre nagyobb divatnak örvendő tradíciót követve október 28-án délután jelmezekbe öltözve házról házra jár majd gyerekek és szüleik egy csoportja édességet „követelve”.

A kezdeményezés az online térben ütötte fel a fejét, ahol még szeptemberben vetődött fel kezdetben az az ötlet, hogy gyűjtsék össze, Kalocsán mely házaknál lehet majd „csokit csalni”. Hamar megmutatkozott azonban az igény arra, hogy gyerekek és szüleik szervezett formában, együtt látogassanak el ezekre a helyekre.

Simó Fanni, az esemény szervezője a Kalocsa TV-nek elmondta

Egy pár szülővel összeverődve arra gondoltunk, mi lenne ha megvalósítanánk ezt Kalocsán"Az október 28-i, szombati közös sétát úgy tervezik, hogy az kisebb gyerekekkel is teljesíthető, élvezhető legyen.

A megállókat úgy terveztem, hogy a belvárosból indulnánk, és elindulnánk kifele, egy picit a kertváros felé, de gondolván a picikre nem tervezünk sok megállót, hogy végigsétálható legyen. Lesz egy kis térképünk, ami alapján betudunk kopogtatni házakhoz, ahol tudnak kérni csokit. 
- mondta Fanni. 

A címeket a program előtt ismertetik, olyan házakhoz nem mennek a lurkók, akik nem jelezték, hogy fogadnák őket.

A közös sétához azonban nem szükséges előzetes jelentkezés, bárki, akár jelmez nélkül is csatlakozhat. Ha valaki csak a saját környékén sétálna a gyermekeivel és útba ejtene két-három címet, arra is van lehetőség. 

A szervezők elsősorban azt szeretnék, ha ez egy igazi közösségi programmá válna, akár hagyományt teremtve. A végállomás az ET pizzéria lesz, ahol várják a gyerekeket egy különleges program keretében, és lesz egy kis meglepetés is itt a gyerekeknek.

 

Erről is tudnia kell